حرم مطهر رضوی آماده میزبانی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت کشف یک آغوش امن سیده جلیله فاطمه‌معصومه (س) طوفان به تاسیسات برق در مشهد و دو شهرستان خراسان رضوی خسارت زد نشست هم‌اندیشی کمیته علمداران شورای هیئات مذهبی مشهد برگزار شد مروری بر جایگاه و نقش زنان مسلمان در تاریخ صدر اسلام کینه را باید دفن کرد؛ آنچه می‌کارند مهر است نگاهی به آموزه های اسلامی درباره روابط خانواده، حدود و حقوق متقابل آنها نسبت به یکدیگر ارزش روایت و نشر حدیث شرحی بر آثار و برکات نماز| لحظه خوب دیدار توزیع ۶ هزار ساندویچ در چایخانه صحن امام‌حسن‌مجتبی‌(ع) پیش‌بینی تشرف بیش از ۱۰ هزار زائر پیاده به مشهد در دهه کرامت تولیت آستان قدس رضوی: صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» + جزئیات ثبت نام طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین از مشهد تا کربلا آغاز شد برگزاری اجتماع بزرگ صادقیون در مشهد + فیلم و عکس
سرخط خبرها

درباره صحن پیامبر اعظم (ص) و ورودی باب الرضا حرم مطهر امام رضا(ع)

  • کد خبر: ۹۳۰۰۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
درباره صحن پیامبر اعظم (ص) و ورودی باب الرضا حرم مطهر امام رضا(ع)
ورودی «باب الرضا» یکی از ورودی ‎های اصلی حرم مطهر امام رضا (ع) است که در صحن پیامبر اعظم (ص) (بزرگ‌ترین صحن حرم مطهر) قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ورودی «باب الرضا» یکی از ورودی ‎های اصلی حرم مطهر امام رضا (ع) است که در صحن پیامبر اعظم (ص) قرار گرفته است.

خیابان امام رضا (ع) یکی از خیابان ‎های اصلی منتهی به حرم مطهر است. منظره زیبای گنبد طلا و دو مناره آن در انتهای این خیابان، زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

از این خیابان به سمت حرم امام رضا (ع) که بر وید، به «میدان بیت المقدس» یا به قول مشهدی ‎ها «فلکه آب» و از «فلکه آب» به ورودی «باب الرضا» می‌رسید.

ورودی «باب الرضا» یکی از ورودی ‎های اصلی حرم مطهر امام رضا (ع) است که در صحن پیامبر اعظم (ص) (بزرگ‌ترین صحن حرم مطهر) قرار گرفته است.

صحن پیامبر اعظم (ص)؛ بزرگ‌ترین صحن حرم امام هشتم (ع)

پنج ورودی از ورودی ‎های حرم مطهر در صحن پیامبر اعظم (ص) قرار گرفته اند؛ ورودی باب الرضا (ع)، باب الجواد (ع)، باب الهادی (ع)، باب الکاظم (ع) و ورودی پارکینگ شماره یک.

باب الرضا (ع) و باب الجواد (ع) در بخش جنوبی، باب الهادی (ع) در بخش غربی و باب الکاظم (ع) در بخش شرقی صحن و ورودی پارکینگ شماره یک، تقریبا در وسط صحن قرار گرفته است.

در این صحن نیز مثل دیگر صحن ‎های حرم مطهر، فوریت ‎های پزشکی، وضوخانه، دفتر پیداشدگان و خدمات مادر و کودک، برای خدمت رسانی شایسته‌تر به زائران محترم علی بن موسی الرضا (ع) پیش بینی شده است.

پایگاه فرهنگی آداب زیارت شهید ‎هاشمی نژاد که دارای برنامه‌های متنوع و آموزنده ویژه بزرگ سالان و کودکان و نوجوانان با محوریت آموزش آداب زیارت است، نیز در قسمت جنوبی صحن پیامبر اعظم (ص) قرار دارد.

از این صحن، راه ‎ ارتباطی به صحن کوثر، صحن قدس، صحن جمهوری اسلامی و صحن غدیر وجود دارد. همچنین از باب الرضا که وارد صحن پیامبر اعظم (ص) شوید و مستقیم به سمت شمال صحن بروید، تابلوی راهنمای صحن کوثر را خواهید دید.

از بست ‎های موجود در صحن پیامبر اعظم (ص)، می‌توان به بست شیخ بهایی اشاره کرد. از این «بست» می‌توانید به مسجد زیبا و تاریخی گوهرشاد بروید. در نزدیکی این «بست»، یک دکه «راهنمای زائر» نیز قرار دارد.

برای رفتن به زیارت از صحن پیامبر اعظم (ص) می‌توانید یکی از مسیر‌های زیر را انتخاب کنید:

رواق امام خمینی: از این رواق، مسیر‌هایی به سمت صحن آزادی و روضه منوره و مسجد گوهرشاد وجود دارد.

صحن قدس: از این صحن، می‌توانید به صحن مسجد گوهرشاد وارد شوید.

صحن کوثر: به سمت شمال صحن که بروید، به صحن آزادی و از بخش غربی صحن آزادی به روضه منوره (ضریح مطهر) خواهید رسید.

صحن جمهوری: در نزدیکی پنجره تعبیه شده در بخش شرقی این صحن، پله ‎هایی وجود دارد که با پایین رفتن از آن‌ها می‌توانید با راهنمایی خادمان علی بن موسی الرضا (ع) به «روضه منوره» بروید. از این بخش، راهی نیز به دارالحجه حرم مطهر وجود دارد.

بست شیخ بهایی: در قسمت سمت راست این «بست»، ورودی ‎هایی به صحن قدس و مسجد گوهرشاد وجود دارد. اگر از این بست مستقیم به سمت شمال بروید، یک ورودی ویژه آقایان را خواهید دید که با راهنمایی خادمان، به سمت «روضه منوره» حضرت رضا (ع)، رهنمون خواهید شد.

گفتگو‌ با پیمان اسحاقی درباره مؤلفه‌های فرهنگ رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->